Gelinliğe Göre Saç Modelleri

Büyüleyici bir gelin olmak için her şeyinizle bir bütün olmalısınız. Gelinliğiniz, saçınız, makyajınız birbirini tamamlamalı. Çok güzel bir gelinlik seçmiş olabilirsiniz fakat yanlış bir saç modeli gelinliğinizin güzelliğini alıp götürebilir. Saçınızın ve makyajınızın gelinliğinizi tamamlaması gerekir. İddialı bir saç modeli gelinliğinizin önüne geçebilir ya da uygun olmayan bir model gelinliğinizin çarpıcı etkisini yitirmesine neden olabilir. Peki bu büyük günde saçınız nasıl olmalı? Gelinliğinize ve düğün mekanınıza en uygun saç modeli hangisi?

Saç modelinize karar verirken dikkate almanız gereken ilk konu düğün mekanı olmalı. Kır düğünü konseptli düğününüzde krepeli, sıkı bir topuz yaptırmanız pek hoş olmayacaktır. Aynı şekilde salon düğününde açık bıraktığınız buklelerinizin arasına serpiştirilen kır çiçekleri ile kusursuz görünemezsiniz. Gelinlik modelinize karar verirken de mekanı göz önünde bulundurduğunuz için ikinci önceliğiniz gelinlik modeliniz olmalı. Bu şekilde saç modeliniz için seçenekleri daraltabilir ve en uygun modele karar verebilirsiniz.

Kır Düğünü
Mekana uygun uçuş uçuş, hafif gelinliğinizi saçınıza taktığınız kır çiçekleri ile tamamlayabilirsiniz. Kır düğünlerinde dikkate alınması gereken konu hava durumudur. Havanın rüzgarlı olma ihtimalini de göz önünde bulundurmalısınız. Açık bukleli modellerin yanı sıra dağınık topuzlar hatta değişik örgülü modeller de kullanılabilir. Örgülü saçlar özellikle Helen tipi gelinlik modellerinde çok hoş durmakta… Kuaförden yeni çıkmış gibi duran, spreyden kalıplaşmış saçlardan uzak durmaya özen göstermekte yarar var.

kır-dugunu

Küçük, renkli,canlı çiçeklerden yapılmış bir taç ile romantik görüntünüzü tamamlayabilirsiniz. Düğün gününüzde havanın rüzgarlı olma ihtimaline karşın toplu bir model seçeneğini de hazırlamanız faydalı olacaktır.

 

kir-orgu
Kapalı Mekan Düğünleri
Otel salonu gibi mekanlar abartıyı kaldıracak yerlerdir. Bu nedenle uzun kuyruklu, kabarık etekli, prenses kesim gelinlikleri tercih etmiş olma ihtimaliniz yüksek. Bu modelleri topuzlarla kombine ederek ihtişamlı görünebilirsiniz. Topuz modellerinde aksesuar olarak büyük, gösterişli taçlar kullanılabilir. Topuz modelinize karar verirken eşiniz ile boy farkınızı dikkate almayı unutmayın. Aynı boylarda iseniz ya da aranızda az boy farkı varsa topuzu tepeye doğru değil enseye doğru yaptırmanız da yarar var. Bu konuda kuaförünüzden de fikir alabilirsiniz.

tepe-topuzz

 

Prenses kesim gelinliklerde sıkça tercih edilen sıkı topuzları uygun taçlarla kombine ederek göz alıcı görünebilirsiniz. Eğer eşinizle boy farkınız az ise topuzu ensede yaptırmanız çift olarak hoş fotoğraf vermenize yardımcı olur.

ense-topuz

Tarihi Mekan Düğünleri- Retro Gelinlikler
Son yılların yükselen trendi vintage; düğünlerde de etkisini gösteriyor.  Dokusu, hikayesi olan mekanlarda evlenmeyi tercih eden çiftler gelinlik seçimini de bu yönde yapıyorlar. Gelinliğin tamamlayıcısı saç ve makyaj kararını verirken de bu akımı dikkate almakta fayda var. Retro deyince hepimizin aklına gelen parmak dalgalı modeller konsepte uyacaktır.  Duvak yerine tül detaylı bir şapka ya da zarif saç aksesuarları ile misafirlerinize 60’li yılların konseptini yaşatabilirsiniz.

retro

retro-aksesuar

Havuzbaşı- Kumsal- Tekne Düğünleri
Maceraya açık, özgür ruhlu çiftlerin tercihi olan kumsal ve tekne gibi mekanlarda yapılan düğünlerde öncelik rahatlıktır. Çıplak ayaklı bir gelin olma ihtimaliniz yüksek. Hal böyle iken sıkı topuzlu, duvaklı modeller yerine dağınık topuzlar, açık saçlar tercih etmelisiniz. Duvak yerine saç bantları ya da çiçekli taçlar ile romantik, güzel bir gelin görüntüsü ortaya çıkarabilirsiniz.

sahil

 

Straplez kesim gelinliklerde dağınık topuzlar, açık saç modelleri tercih edebilirsiniz. Ama kol detayları olan ya da yakalı gelinliklerde toplu modeller tercih etmeniz daha iyi olacaktır. Saçınızda açık modelleri tercih ederseniz; gelinlik detaylarınız ve saçlarınızın üst üste gelmesinden dolayı göz yoran bir görüntü ortaya çıkabilir.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir